Medicina Esportiva

Medicina Esportiva

Posada en marxa del Programa “Intel.ligència Corporal”

Aquest programa vol fer conèixer les diferents maneres d'autocura, que avui en dia encara no s'apliquen en el sistema sanitari actual, ja sigui per desconeixement o per desconfiança. Es tracta de que el pacient recuperi la part de responsabilitat que li pertoca i al mateix descarregar els col·lapsats sistemes de salut pública. Creiem que es la manera de començar a possibilitar un espai de responsabilitat compartida metge-pacient.

Volem donar eines, per gestionar la pròpia salut de manera global (integral), treballant les quatre dimensions: el cos físic, l'emocional, el mental i l'energètic, convidant al pacient a ser coprotagonista de la seva millora. Utilitzem tècniques innovadores de neuroplasticitat que ja s’utilitzen arreu del món. Es tracta d’aprendre diferents tècniques senzilles, per prendre consciència del cos, com son els exercicis d’escolta, exercicis de respiració, exercicis d’introspecció, exercicis de relaxació etc.

Aprendre a escoltar el cos permet poder ser part activa en la identificació i resolució de petits problemes de salut, per evitar que es cronifiquin.

Aquest programa es complementa amb experiències pràctiques en plena natura.