Medicina Esportiva

Medicina Esportiva

Avaluació de la condició física i assessorament esportiu en funció de les Capacitats Físiques

La Medicina Esportiva, té cura de la selecció i el control mèdic amb exàmens d’aptitud previs a la pràctica d’exercici físic i esport de competició, amb la finalitat de detectar qualsevol alteració susceptible de provocar problemes amb la pràctica de determinats tipus d’exerci.

Les Capacitats o qualitats físiques són els diferents components de la condició física, que es divideixen en motores, coordinatives (o perceptivomotores) i la flexibilitat. Es tracta de que totes elles estiguin ben equilibrades, pel això es necessari fer un avaluació constant de cadascuna d’elles, el que ens permet poder assessorar al pacient en cada moment, amb la finalitat d’aconseguir la condició física adecuada a cada repte.

Conjuntament amb el pacient es determinen els objectius concrets d’una temporada o període d’entrenament i s’estableixen les pautes per assolir-los.
La nostra feina es basa en establir un entrenament personalitzat, i per això és important que el pacient aprengui a coneixer el seu propi cos de manera progresiva, per tant realitzem una gran tasca educativa.